Het woonhuis

Het woonhuis van Lammert van de Bospoort geeft je een blik in de geschiedenis, met een oude kachel en meubilair wat je misschien nog herkend van het huis van je opa en oma of misschien zelf nog heb meegemaakt. Bij een bezoek aan het woonhuis kom je allemaal interessante dingen van vroeger tegen, bijvoorbeeld de bedsteden die zich in de woonkamer bevinden of de bakelieten lichtschakelaars die je tegenwoordig niet meer tegenkomt.

Als je de woonkamer uitloopt kom je in de keuken, deze is nog bijna helemaal in de originele staat, achtergelaten door de laatste dochter Van de Bospoort in 1997! Naast de hout gestookte oven vind je in de keuken het kelderluik wat toegang geeft tot de ruime kelder waar vroeger producten en etenswaren werden opgeslagen. Naast de kelder geeft de keuken ook toegang tot de zolder, deze werd ook gebruikt voor de opslag van goederen. Op de zolder zijn ook nog 2 slaapkamers te vinden.

Loop je de keuken weer uit kom je in de deel, hier werd dagelijks water gepompt en hier vind je ook het oude toilet, of beter gezegd, de “poepdoos”. Vanuit deze ruimte kan je via een grote deur de achtertuin in.

In de achtertuin staat een schuur en vind je ook nog een varkenskot, een kleine varkensstal waar Lammert van de Bospoort zijn varkens hield. De tuin is perfect om op een heerlijke zomerdag te genieten van een kopje koffie of thee! Helemaal achter in de tuin staat een origineel theehuisje, 

Elke zaterdag tussen 11:00 en 16:00 uur kan je genieten van een heerlijk kopje koffie of thee met een huisgemaakt stukje gebak in het woonhuis of bij mooi weer op het terras.